Kalp Krizi Sonrası Beslenme
Kalp krizi sonrası beslenme çok önemlidir. Kişi doktorunun beslenme önerilerine dikkat etmelidir. Kalp krizi sonrası yüksek lif içeren besinler, tam tahıllar, sebze, meyve ve kalp dostu olarak bilinen balık tüketilmelidir.
Kalp krizi geçiren kişinin beslenme şekli yeni bir kalp krizine engel olması açısından oldukça önemlidir.
Sindirimi kolay yiyecekler tercih edilmelidir. Çünkü sindirim ile kalbin çalışması arasında ilişki vardır. Özellikle tuz tüketiminden uzak durmalıdır. Doktorun verdiği diyete uygun olarak beslenmelidir.
Kalp Krizi Sonrası Beslenme Nasıl Olmalıdır?- Yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı. Yağlı yiyecekler kalp yetersizliğine sebep olmaktadır. Özellikle sıcak yaz aylarında beslenmeye daha dikkat edilmeli.
- Tuzlu yiyecekler tüketilmemeli.
- Sigara kullanımı asla olmamalı.
- Bol bol yeşil yapraklı sebzeler yenmeli.
- Alkol kullanılmamalı.
- Tereyağı, margarin gibi katı yağlar tüketilmemeli.
- Yumurta sarısı, kolesterolü düşüreceğinden fazla olmamak şartı ile haftada 2 defa tüketebilirsiniz.
- Doktorunuzun verdiği diyete uygun olarak beslenmelisiniz.
- Hamur işleri, pasta, kurabiye gibi yiyecekler yememelisiniz.
- Bol bol yeşil yapraklı sebzeler ve meyve tüketmelisiniz.
- Vücudun su ihtiyacını yeterince karşılamalısınız.
- Et tüketimi tavsiye edilmez. Balık yiyebilirsiniz.
- Doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmaya özen göstermelisiniz.
19.01.2024 08:33:44
Kalp Krizi Sonrası Beslenme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|